Black Week från den 22/11 till och med den 29/11. Gratis gravyr

Vanliga frågor

Lädervård

Stark lukt

Vad kan jag göra emot lukten av min Gusti Läder?

Detta svar gäller enbart för Gusti Läder Nature artiklar: Gusti Läder Nature kollektionen är rent vegetabiliskt garvat läder Till skillnad från kromgarvat läder sitter den igenkännbara läderlukten kvar efter garvning. Lukten är alltså en bra riktlinje för att bekräfta den naturliga framställningen av läder. Lukten ska försvinna av sig självt inom ca. 14 dagar av daglig användning. Till dig som inte står ut tills dess kan vi rekommendera att stoppa doftpåsar i väskan eller att smörja lädret antingen med läderfett, med några droppar av eteriska oljor eller parfymerat läderfett. Vädra ut väskan ger inget vidare resultat!

Om lukten är ännu för stark efter 2 veckor kan du reklamera produkten.

1
Lädervård- Gusti Läder Nature

Hur vårdar jag min Gusti Läder produkt?

Du kan behandla lädret med biwax alternativt en vegatabilisk olja. Solrosolja ger bra resultat och är billig. Var noggrann med att fettet sugs in jämt över väskan så att färgen blir den samma överallt. Detta åstadkommer du genom att ta lite fett åt gången som du gnuggar väl in i lädret. Observera! Desto mer fett du använder desto mer mörknar lädrets färg. Vi rekommendera att prova på ett litet stycke på din Gusti Nature som inte är på utsidan, innan du sätter igång och ge dig på hela produkten.

 

Varför har min Gusti Läder små hål/ repor?

Detta svar är enbart giltigt för Gusti Läder nature artiklar av getskinn: Det läder som används för att skapa Gusti Läder nature produkter härstammar från fri- och utegående getter. Denna typ av djurhållning kan leda till att djuren traslar in sig i exempelvis taggbuskar när de är ute på bete och alltså en del rivsår. När skinnen garvas kan det förekomma att rivsår eller små ärr från sådana blir till små hål i lädret. Alldagliga små hål i lädret ser vi som oundvikliga för denna naturliga produktion och därför felfria artiklar. Om du inte delar denna synpunkt med oss råder vi dig att returnera artikeln.

Varför ser min Gusti Läder annorlunda ut i verkligheten än på produktbilderna (t ex färgen och formen)?

Detta svar är gäller enbart för Gusti Läder nature artiklar: producenterna av Gusti Läder nature är individuella små familjeföretag. Kollektionen gör de från början till slut för hand. Därför kan det förekomma med vissa artiklar att detaljer i färg nyans, form, nitanordning och innerfodermaterial skiljer sig åt från familjeföretag till familjeföretag. Detta uppmärksammar vi i produktbeskrivningen av de artiklar som beträffas.

Hur skyddar jag min Gusti Läder från regn?

Så länge du följt skötselråden bringar vare sig regn eller solsken skada till din Gusti Läder. Du kan alltid spreja ditt läder med ett universalt impregneringsspray så som från ecco för 99kr för ett extra skydd mot regndroppar och annan vätska.

Varför klibbar lädret?

Vi vill bara varna med att limmet på våra Gusti Läder nature produkter kan bli klibbigt och lite flytande vid vissa temperaturer. 

1
Lädervård- Gusti Läder Studio

Hur vårdar jag min Gusti Läder produkt?

Du kan behandla Gusti Läder Studio produkter med impregneringsmedel. Principiellt skulle du bara använd produkter som är anpassade efter lädret. 

Varför ser min Gusti Läder annorlunda ut i verkligheten än på produktbilderna (t. ex. färgen och formen)?

Vanligtvis ser Gusti Läder Studio produkterna inte en annan look än på de som visas på fotona. Om så är fallet, ursäkta den dåliga avbildningen! Var snäll ge oss feedback om vilken produkt/ vilka produkter vi kan förbättra och skriv ett mejl till info@gusti-lader.se.

 

 Hur skyddar jag min Gusti Läder från regn?

Så länge du följt skötselråden bringar vare sig regn eller solsken skada till din Gusti Läder. Du kan alltid spreja ditt läder med ett universalt impregneringsspray, så som från Ecco för 99kr, för ett extra skydd mot regndroppar och annan vätska.

 

1
Vita fläckar

Varför har min Gusti Läder små vita fläckar?

Detta svar är enbart giltigt för Gusti Läder nature artiklar: i vissa enstaka fall kan det hända att du ser vita fläckar på din nya produkt. Fläckarna är stelnat ghee (klarat smör) från smörjningsprocessen. Dessa kan du enkelt gnuggas bort med en bit tyg. Vi rekommendera att du långsamt och försiktigt värmer din Gusti Läder alternativt värma tyget innan så att gheet enklare sugs in i lädret.

1
Avfärgning av produkt

Vi vill bara förvarna att några av våra produkter från både Gusti Nature och Gusti Studio kan färga av sig. Detta brukar dock bara gälla i början och avfärgningen kommer att minska med tiden, men vi rekomenderar att man inte använder ljusa kläder under den första tiden av användning av produkt. Man kan testa med att impregnera produkten som kan hjälpa och vilket vi rekomenderar att man gör med alla nyinköpta varor från oss. För ytterligare frågor, vänligast kontakta vår kundtjänst via info@gusti-lader.se.

1
Hittade du inte svaret på frågan?
Använd dig utav vårt kontaktformulär för att ställa just din specifika fråga till kontaktformuläret