FAQ - Vanligt ställda frågor

Lädervård

Stark lukt

Vad kan jag göra åt lukten på mina Gusti Läder-produkter?

Detta svar gäller enbart för varor från produktserien Gusti Läder nature: Produkter från Gusti Läder nature-kollektionen är tillverkade i vegetabiliskt garvat läder. Till skillnad från kromgarvat läder sitter läderlukten kvar efter vegetabilisk garvning, vilket är ett gott tecken på att lädret är naturligt framställt. Lukten ska försvinna av sig själv inom ca 14 dagar av regelbunden användning. Om du har svårt att vänta tills dess så rekommenderar vi dig att lägga doftpåsar i väskan alternativt att smörja lädret med läderfett, parfymerat läderfett eller med några droppar av eterisk olja. Att bara vädra väskan kommer inte ge någon större förändring.

Om det fortfarande är alldeles för kraftig lukt efter 2 veckors regelbunden användning så kan du välja att reklamera produkten.

1
Lädervård- Gusti Läder Nature

Hur vårdar jag min Gusti Läder-produkt?

Du kan välja att behandla lädret med bivax eller en vegatabilisk olja, exempelvis solrosolja ger bra resultat och är dessutom billig. Var noggrann med att fettet fördelas jämt över lädret så att färgen förblir densamma över hela produkten. Detta gör du enklast genom att ta lite fett åt gången och gnuggar försiktigt in det i lädret. OBS: Desto mer fett du använder desto mer mörknar färgen på lädret. Vi rekommenderar att du först testar på en liten del på insidan av produkten, innan smörjer in hela utsidan.

 

Varför är det små hål/repor på min Gusti Läder-produkt?

Detta svar gäller enbart för varor i getskinn från produktserien Gusti Läder nature: Det läder i Gusti Läder nature-serien som används för att tillverka produkter i getskinn, härstammar från frigående getter utomhus. Denna typ av djurhållning kan leda till att djuren får mindre ärr eller rivsår från till exempel taggbuskar när de är ute på bete. När skinnet sedan garvas kan rivsåren eller ärren från skadorna ibland resultera i små hål i lädret. Mindre hål i lädret ser vi som oundvikliga med tanke på den naturliga produktionen och dessa varor listas därför som felfria produkter. Om du inte delar denna synpunkt med oss råder vi dig att returnera din produkt.

Varför ser min Gusti Läder-produkt annorlunda ut i verkligheten än på bilderna (t.e.x i färg och form)?

Detta svar gäller enbart för varor från produktserien Gusti Läder nature: Tillverkarna i produktserien Gusti Läder nature är små familjeföretag och deras kollektioner tillverkas för hand, från början till slut. Därför kan det förekomma att detaljer såsom färg, nyans, form, placering av nitar och innerfodermaterial skiljer sig åt för vissa produkter – beroende på vilket familjeföretag de kommer ifrån. Detta uppmärksammar vi i produktbeskrivningen bland dessa artiklar.

Hur skyddar jag min Gusti Läder-produkt från regn?

Så länge du följer våra skötselråd behöver du varken oroa dig för solsken eller regn. Du kan välja att spraya din produkt med impregneringsspray för att ge extra skydd mot regn och annan fukt.

Varför är lädret klibbigt?

Limmet på produkterna från Gusti Läder nature kan bli klibbigt och flyta ut lite vid vissa temperaturer.

1
Lädervård- Gusti Läder Studio

Hur vårdar jag min Gusti Läder produkt?

Du kan behandla produkter från Gusti Läder studio-serien med impregneringsmedel, men vänligen använd bara produkter som är anpassade efter lädret.

Varför ser min Gusti Läder-produkt annorlunda ut i verkligheten än på bilderna (t.e.x i färg och form)?

Vanligtvis ser produkterna från Gusti Läder studio i stort sett ut som på bilderna. Om så inte är fallet, så ber vi om ursäkt! Var snäll och ge oss feedback om vilken produkt/vilka produkter vi kan förbättra genom att skicka ett mejl till info@gusti-lader.se.

 

Hur skyddar jag min Gusti Läder-produkt från regn?

Så länge du följer våra skötselråd behöver du varken oroa dig för solsken eller regn. Du kan välja att spraya din produkt med impregneringsspray för att ge extra skydd mot regn och annan fukt.

 

1
Vita fläckar

Varför är det små, vita fläckar på min Gusti Läder-produkt?

Detta svar gäller enbart för varor från produktserien Gusti Läder nature: I vissa enstaka fall kan det hända att du ser vita fläckar på din nya produkt. Fläckarna är stelnat ghee (klarat smör) från smörjningsprocessen. Fläckarna kan du enkelt gnugga bort med en bit tyg. Vi rekommenderar att du långsamt och försiktigt värmer din Gusti Läder-produkt, alternativt värmer tyget som du gnuggar med, så att gheet lättare sugs in i lädret.

1
Hittade du inte svaret på frågan?
Använd dig utav vårt kontaktformulär för att ställa just din specifika fråga till kontaktformuläret
gusti-lader.se Reviews with ekomi.se