A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V

Keratin

Allmänt om keratin

​​Keratin är en av de viktigaste beståndsdelarna i djurhud och utgör det yttersta lagret av epidermis (överhud). Många av er känner säkert till ämnet från andra sammanhang. Men de flesta kanske inte vet exakt vad keratin är och varför det är så viktigt. Så här kommer en liten input om ämnet keratin.

Keratin Leder Horn

Förekomst av och egenskaper hos keratin

Keratin är ett samlingsnamn för olika vattenolösliga fiberproteiner, som klassificeras i olika proteinformer. Proteinets viktigaste funktion är stabilitet och elasticitet. Keratin finns i otroligt många celler hos människor och djur och produceras självständigt av kroppen. Det finns i hår, naglar, horn och i hudens översta lager. Det är ett mycket motståndskraftigt protein, särskilt motståndskraftigt mot bakterier, det är olösligt i vatten och tål låga och särskilt höga temperaturer.

Vorkommen Eigenschaften Kreatin

Läder och keratin

Även om keratin har dessa speciella egenskaper angrips det av syra, alkali och sulfidlösningar under garvningsprocessen och avlägsnas så fullständigt som möjligt. Den speciella elasticiteten och stabiliteten bevaras dock i våra läderprodukter. Våra produkter tillverkas av olika mjuka och hårda läder, vilket också hänger samman med keratininnehållet.

Leder Kreatin

 

Källor (16.01.2019)

  • lederpedia(punkt)de/rohhaut_rohware/chemischer_aufbau_der_tierischen_haut
  • de(punkt)wikipedia(punkt)org/wiki/Keratine

Våra produkter

Fiona model Fiona
Bok Anteckningsbok Skissbok Gästbok Dagbok DIN B4 Brun Läder
349,00 SEK
Lena model Lena
Ryggsäck Läderryggsäck Läderväska Vintage Brun Läder
579,00 SEK
Regan Regan
Sadelskydd Skyddsöverdrag Regnskydd Sadel Cykel Brun Läder
159,00 SEK
gusti-lader.se Reviews with ekomi.se