A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V

Cykelsadel i läder

Att använda en lädersadel har flera fördelar, inte bara det rent optiska. Den kanske viktigaste aspekten är att en sadel i läder kan anpassas efter individens unika anatomi. Läder är dessutom ett material som andas väl vilket hindrar kompakt värme och svettningar. Slutligen ska vi inte glömma att en sadel i läder håller länge och kan därför vara ett hållbart alternativ. För att kunna glädjas så länge som möjligt av din lädersadel är det viktigt att tänka på ett par saker:

Att köra in en lädersadel

Liksom med alla cykelsadlar är det även med modeller i läder väldigt viktigt att anpassa dem ergonomiskt. Fjädrade cykelsadlar är i regel redan från början så att säga klara, medan andra sadlar kan behöva en inkörningsperiod. Denna kan vara exempelvis några kilometer innan sadeln känns lagom mjuk och konturerna anpassats efter just din unika sits.

 

Fahrradsattel1

Att ta hand om en cykelsadel i läder

Genom att regelbundet smörja in lädersadeln kan den hållas smidig och i gott skick längre. Att smörja in sadeln är framförallt viktigt innan sadeln används första gången. och bör, om möjligt, ske underifrån och uppåt. Eftersom det kan ta en tag för fettet att riktigt sjunka in i sadeln bör man vänta med första cykelturen alternativt cykla med något emellan dig och sadeln eller använda ett par byxor som du inte är rädd att fläcka ned. Sedan är det även viktigt att skydda en lädersadel från regn. Särskilt om cykeln står ute en längre tid är ett regnskydd att rekommenderas. Några lädersadlar har på undersidan en skruv som är tänkt att kunna fästa ett sadelskydd vid.

 Bienenwachs

 

Källor(16.10.2020)

https://radtouren-magazin(punkt)com/ratgeber/so-gehts-die-wichtigsten-tipps-zur-ledersattel-pflege-2.html

https://ledersattel(punkt)com/warum-ledersattel-5-ultimative-gruende/

Våra produkter

Täve S Täve S
Styrväska Läderväska Cykelväska i brunt Läder
från 199,00 SEK 249,00 SEK
Fausto C. Fausto C.
Handtagstejp Läderband med kork Lädertejp till cykelstyre Läderband med hål Cykeltillbehör brunt Läder
59,00 SEK 79,00 SEK
Chris F. Chris F.
Cykelflaskhållare Flaskhållare för cykel Ramväska Läder Brunt Läder
169,00 SEK
gusti-lader.se Reviews with ekomi.se