A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V

Köttsidan

Allmänt om köttsidan

Den så kallade köttsidan eller insidan är den del av lädrets baksida som var direkt kopplat till djurets kött/fläsk, motsatsen kallas oftast hårsidan eller narvsidan. Denna sida är mestadels den hårdare sidan av läder. Man kan säga att det är lädrets insida som är köttsidan.

Aasseite Leder

Vidare bearbetning av köttsidan/insidan

Under produktion är köttsidan trimmat eller malet. Om insidan är slipad för att få en sammetsliknande yta och även är den sida som används, så kallas det mocka. Eftersom det är svårt att underhålla begränsar det också användningsområdena.

Aasseite Veloursleder

 

Kolla in den här videon, för att lära dig mer:

källor (04.05.2022):

  • lederpedia(punkt)de/lederbegriffe/aasseite
  • https://www.beliani.se/service/skotselanvisningar/material-beskrivning/ladertyper/
  • leder-info(punkt)de/index.php/Fleischseite

 

Våra produkter

Felix model Felix
Pennfodral Pennskrin Skrivartiklar Vintage Brun Läder
119,00 SEK
Fenja model Fenja
Plånbok Portmonnä Läderplånbok Personlig Röd Läder
99,00 SEK
Shelton model Shelton
Nyckelringar Nyckelband Läderrem Mörkbrun Brun Läder
49,00 SEK
gusti-lader.se Reviews with ekomi.se