A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V

Läderskor: fördelar jämfört med konstläder

Fördelar med läderskor

Läderskor har många fördelar jämfört med skor av konstläder och textil. De har till exempel högre andningsförmåga och är mer stretchiga. Naturligtvis finns det andra fördelar, som vi förklarar här.

Lederschuhe-vs-Kunstlederschuhe

1. Lädrets hållbarhet

Läderskor är mycket hållbara om de är välskötta. På grund av den naturliga, tredimensionella, ändlösa fibervävningen har läder en mycket hög tålighet och är motståndskraftigt. Dessutom blir läder ännu starkare när det är vått. Denna egenskap gynnar alltså läderskor när de bärs i svettigt eller fuktigt tillstånd.

Lederschuhe-Haltbarkeit

2. Högre andningsförmåga jämfört med skor av syntetiskt läder

Läder absorberar svett när det bärs och släpper liksom långsamt ut den till utsidan. Med god skötsel tränger dock inget vatten in på insidan. Detta är förstås perfekt för skor eftersom det minskar risken för svettiga fötter och du inte får våta fötter om det regnar.

Lederschuhe-Atmungsaktivitat

3. Mer stretch på läder

Eftersom foten sväller med ca 4 % till 5 % under dagen är det en mycket bra egenskap hos läder att det lätt kan tänjas lite. En lädersko anpassar sig därför bättre till foten och är bekväma att bära. I slutet av dagen bör du dock sätta in skoblock i skon så att veck slätas ut ur lädret och skon behåller sin form.

Lederschuhe-Erscheinungsbild

4. Bättre värmeisolering jämfört med skor av konstläder

Foten är mycket väl luftkonditionerad i en lädersko på grund av den ovan nämnda andningsförmågan och den håller också foten varm. Vid extremt kalla temperaturer bör man dock inte avstå från ett extra foder i skon.

Lederschuhe-Warmeisolierend

5. Utseende: konstläder vs. äkta läder

Slutligen är det naturligtvis och utseendet som spelar en stor roll när man ska välja skor. Lädret ger skon sitt alldeles egna utseende och varje lädersko är så att säga unik, eftersom varje skinn är annorlunda och vilket gör att dina läderskor blir snabbt dina nya favoritskor.

 

Källor (05.02.2019):

  • deerberg(punkt)de/blog/mode/schuhe-aus-leder-5-ueberzeugende-vorteile
  • lederpedia(punkt)de/veroeffentlichungen/vorteile_von_leder_gegenueber_ersatzstoffen leder
  • info(punkt)de/index.php/Atmungsaktivit%C3%A4t

Våra produkter

Everett model Everett
Portmonnä Plånbok Liten Läderplånbok Herr Dam Svart Läder
189,00 SEK
gusti-lader.se Reviews with ekomi.se