A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V

Tips för att bära väskan bekvämt

Har det hänt dig att du hittat en väska du tycker om men du är osäker på om axelremmen kommer att sitta bra? Vi har några tips på hur du ska tänka när du ska köpa en ny väska.
En väldigt viktig aspekt är att axelremmen inte ska färga av sig. Som tumregel gäller att ju tyngre last väskan har desto bredare bör axelremmen eller remmarna vara.

1. Bältes- och midjeväskor

När det gäller bältes- och midjeväskor är kanske den främsta frågan när du använder väskan. Oftast handlar det om mindre väskor som ska vara praktiska i situation där det kan gå undan. Därför rekommenderar magväskor som har ett spänne i remmen. Det kan även vara praktiskt om du vill växla mellan att bära väskan över axeln eller runt midjan. För de bältesväskor som har en ögla att fästa ditt skärp igenom så bör även väskans egen rem vara avtagbar.

Bauchtaschen Tragegurt

2. Handväskor

Viktigaste frågan när det kommer till handväskor: vad ska det vara för handtag? Korta för att bära i handen, lite längre för att kunna hänga den över armvecket eller så pass långa att det blir en axelremsväska?
Hos oss finns det något för alla! Kortare handtag är praktiskt för större handväskor och tote bags. Det går snabbt att fylla väskan eller att ta ut plånboken framme vid kassan. Däremot kan det bli obekvämt, och kännas tungt, att bära väskan en längre tid. Så om du ska vara ute länge och vill ha mer rörlighet är en längre axelrem att rekommendera. Vikten fördelas jämnare när du hänger väskan över axeln eller snett över kroppen, “cross body”. En bredare axelrem är ofta bekvämare över längre tid jämfört med en smalare. Har du svårt att bestämma dig eller vet att du ofta vill bära väskan på olika sätt? Välj en väska med både handtag och axelrem! Flera av våra väskor har dessutom justerbara axelremmar så att du kan anpassa dem efter det som är mest bekvämt för dig. Några av våra väskor har även en axelrem som går att knäppa av om du skulle störa dig på den när du bär väskan i handtagen.

Handtaschen Tragegurte Henkel

3. Resväskor och portföljer

Resväskor har ett krav: de måste ha en lång axelrem! Är du ute på resande fot eller behöver bära med dig mycket packning för dagen kan det bli väldigt tungt att bära väskan i handen hela tiden. Vikten fördelas jämnare för hela kroppen när du bär väskan över axeln. Detsamma gäller för portföljer som efter en lång arbetsdag tenderar att fyllas med pärmar och böcker. Ju bredare axelrem desto högre komfort, då en smalare rem kan börja skava. Skulle du ändå vara osäker på om axelremmen är bred nog eller tycker du att det ofta är obekvämt att bära den väska du redan har så tipsar vi om “Quentin”. Det är en axelpad som du kan fästa på väskans axelrem och ser till att du därmed får lite extra stöd.

Reisetaschen Businesstaschen Tragegurt

4. Ryggsäckar

Om du helst vill ha händerna fria och ta hjälp av hela kroppen när du packar väskan så borde du satsa på en ryggsäck. En liten ryggsäck som Wendy är inte alltför lång bort från en handväska och kan vara ett bra alternativ om du inte vill ha en stor ryggsäck. Behöver du dock ha med dig mycket packning är en rolltop väska som Mattis med breda axelremmar perfekt. När du väljer ryggsäck kan du följa tumregeln - ju bredare axelband desto bekvämare att bära.

Tragegurte Rucksack

Vi hoppas att du hittade något som kan hjälpa dig lite på vägen till att hitta din nya väska. Kortfattat vill vi säga:

  • Ju tyngre last väskan ska klara desto bredare bör axelremmen eller remmarna vara.
  • Det är upp till dig om du vill ha en väska med handtag eller axelrem.
  • En justerbar axelrem är praktisk och gör att samma väska passar många.

 

 

 

Våra produkter

Hurley model August
Plånbok Portmonnä Läderplånbok Liten Dam/Herr Blå Läder
259,00 SEK
Bobbie 15" model Bobbie 15"
Läderryggsäck Klassisk Läderväska Läder Brun Läder 16 L
1109,00 SEK
Jesse model Jesse
Tobakspung Tobakspåse Väska till rulltobak Svart Läder
169,00 SEK
Cassidy model Cassidy
Tote bag Handväska Läderväska Datorväska Röd Läder 13 L
759,00 SEK
gusti-lader.se Reviews with ekomi.se