A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V

Koläder

Distribution och hantering av koläder

Nötkreatur föds upp för köttproduktion över hela världen, vilket resulterar i tillräckligt med råhudar för läderproduktion. Nötkreatur står för 65-70% av världens läderproduktion vilket gör att slutprsiset inte alltid behöver komma upp i så höga priser. Koläder är ett vanligt läder inom hela läderindustrin. Förutom till skosulor används koskinn eller koläder främst till remmar, sadlar, möbler och bilsätesklädslar samt väskor.

rindsleder

Egenskaper hos kohud

Kohud är ett mycket stabilt och fast läder som på grund av djurens storlek ofta används till större föremål (t.ex. möbler).

Ytan på en kohud kan vara upp till 5 kvadratmeter. Dessutom har koskinn vanligtvis en densitet på upp till 0,9 g/cm³ och en fasthet på mellan 8-25 N/mm².

Rindsleder

Definitionen av koläder

Med koläder menas olika typer av läder från nötkreatur och kalvar, men även från tjurar eller kohudar. Skillnaderna mellan de enskilda typerna är små när det gäller känsla och narv, så de grupperas tillsammans under termen koskinn eller kohud. Andra typer av läder i handeln som kan klassificeras som koläder är t.ex: cow box, cow nappa, nubuck, rough leather, blank leather och boxcalf.

Källor (14.01.2019):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Rindsleder
  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Rindsleder
  • lederpedia(punkt)de/lederarten/start

Produkter i koläder

Zoey model Zoey
Axelremsväska Handväska Läderväska Liten Väska Brun Läder
639,00 SEK
Cassidy model Cassidy
Tote bag Handväska Läderväska Datorväska Röd Läder 13 L
1049,00 SEK
gusti-lader.se Reviews with ekomi.se