A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V

Läderfel

Med “läderfel” menas brister i det färdiga lädret som kan uppstå genom till exempel skråmor i den använda djurhuden eller felaktig lagring.

Färgfel i läder

Avfärgning är också något som kan räknas som ett läderfel. Det kan ske vid exempelvis för lite färgfixering i förhållande till ett för högt koncentrat av färgämnen eller att lädret inte tvättats av ordentligt efter färgningen. Färgfel kan uppstå när inte färgen varit tillräckligt täckande, vilket då lämnar lädret mer öppet för ytterligare skador.

Farbfehler Leder

Fettutslag på läder

Fettutslag kan förekomma framförallt i läder med hög fetthalt, som till exempel lammskinn. Oftast sker detta om lädret produceras i en miljö med stigande temperatur. Även om det i garvningen blir en ojämn fördelning av garvämnen så kan det uppstå så kallade garvmedelsfläckar på lädret.

Fettausschlag Leder

Läderfel på grund av frigående djur

Läderfel kan såklart finnas från början i själva djurhuden. Ärr eller andra oregelbundenheter i huden är inte ovanligt hos djur som som får växa upp frigående. Det visar verkligen att läder är en naturprodukt och att varje stycke läder kan vara unikt. Hos våra Gusti läder nature produkter ger det ofta en extra touch av vintage.

Lederfehler Freilandhaltung

 

källor (25.01.2019):

  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Lederfehler

Gusti Läder nature

Max model Max
Axelremsväska Handväska Läderväska Vintage Brun Läder
759,00 SEK
Therese model Therese
Handväska Läderväska Datorväska Dam Brun Läder 15 tum
819,00 SEK
Eleanor model Eleanor
Ryggsäck Läderväska Dam Väska Vintage Brun Ljusbrun Läder
879,00 SEK
Ranya model Ranya
Plånbok Läderplånbok Portmonnä Brun Ljusbrun Läder
229,00 SEK
gusti-lader.se Reviews with ekomi.se