A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V

Semnianilinläder

Allmänt om semianilinläder

Till skillnad från anilinläder har semianilinläder ett ljust pigmentlager, varför det också kallas "lättpigmenterat läder" eller "utsmyckat anilinläder". Detta lager får dock inte täcka det naturliga narvmönstret, utan endast skydda lädret bättre och försköna synliga fläckar så att den varma och mjuka känslan bibehålls. Detta skydd innebär att lädret inte bleknar lika snabbt och inte är lika känsligt för vatten- och fettfläckar.

Semianilinläder används till möbler, jackor och väskor. Men eftersom det inte är lika väl skyddat som "pigmenterat läder" används det sällan inom fordonsindustrin.

Semianilinleder

Ny skillnad mellan anilinläder och semi-anilinläder

Många kunder vill ha det bästa och mest högkvalitativa lädret, vilket är anilinläder. Men eftersom detta läder inte får ha ett pigmentskikt bleknar det mycket snabbt och blir lätt fläckigt. Garvare försökte då lösa problemet och lade ett mycket tunt lager pigment på anilinlädret, vilket gav det namnet "raffinerat anilinläder". Detta pigmentskikt är tunnare än det hos semi-anilinläder och uppfyller därför inte kraven för detta. Raffinerat anilinläder är alltså mer naturligt än semianilinläder, men har inte lika bra skydd.

Semianilinleder Anilinleder

 

Källor (11.01.2019)

  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Semianilinleder
  • leder-info(punkt)de/index.php/Semianilinleder
  • leder-info(punkt)de/index.php/Anilinleder_veredelt_-_Veredeltes_Anilinleder

Våra produkter

Tamara model Tamara
Axelremsväska Läderväska Handväska Vintage Brun Läder
469,00 SEK
Niki model Niki
Ryggsäck Väska Läderryggsäck Ryggsäck Datorväska Brun Läder
1339,00 SEK
Robbie model Robbie
Pennfodral Pennrulle Pennskrin Konstnärsmaterial Brun Läder
289,00 SEK 349,00 SEK
gusti-lader.se Reviews with ekomi.se