A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V

Anilinläder

Allmänt om Anilinläder

Anilinläder är ett öppenporigt, väldigt mjukt slätt läder utan ett pigmentskikt vilket gör att det ibland även kallas för naturläder. Eftersom detta skikt saknas så känns lädret varmt och lite vaxigt. Ännu en egenskap i och med bristen på pigmentskiktet är det igenkännbara, naturliga bilden av porerna. Detta gör att lädret räknas som dyrt, eftersom inte alla hudar är lämpade för det. Det får inte vara några skråmor på skinnet, som till exempel från insektsbett eller sår, eftersom hela ytstrukturen är synlig. Anilinläder används främst till läder för väskor, möbler, skor eller kläder.

Anilinleder Möbelleder

Pigmentering och färgning av anilinläder

Anilinläder kan användas ofärgat eller så kan det bearbetas vidare i ett bad med anilinfärgämnen. Om lädret inte har blivit behandlat med ett lätt pigmentskikt så kallas det för semianilinläder. Det är en slags typ av läder mellan “naturläder” och “pigmenterat läder”. En del anilinläder får ett tunt skyddsskikt i och med en impregnering. Detta skikt får dock inte vara tjockare än 0,01 mm, annars går det inte att se hela ärrbilden. Om det inte finns något skyddsskikt kallas lädret för rent anilinläder.
Eftersom detta läder inte har något pigmentskikt, eller endast ett väldigt tunt, så är det känsligt för solsken samt vatten- och fettfläckar.

Anilinleder Semianilinleder

 

I den här videon kan du få mer information om olika typer av läder

 

Källor: (Datum: 29.04.2022)

  • https://www.laderspecialisten.se/guide-for-att-restaurera-anilinlader/

  • https://www.moebelpflegeshop.de/Rein-Anilin

  • collonil(punkt)com/blog/leder-material/was-sie-ueber-nappaleder-und-anilinleder-wissen-sollten

Våra produkter

Moreno A. Moreno A.
Ryggsäck Cykelväska Läderväska Väska Dam Brun Läder
från 1109,00 SEK
Cecilia model Cecilia
Axelremsväska Bag Shopper Handväska Läderväska Brun Läder
939,00 SEK
Asher Asher
Skrivartiklar Mapp Cliboard Anteckningar Brun Läder
579,00 SEK
gusti-lader.se Reviews with ekomi.se