A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V

Tejp för styret

För att få en bättre cykelupplevelse rekommenderas det att du använder ett styrband på cykelstyret. Detta ökar greppet och absorberar stötar och studsar. När det gäller styrband är komfort, känsla och grepp de viktigaste faktorerna.

 LenkerbandLeder

På marknaden finns band av textilmaterial, plast, kork eller läder som har olika egenskaper:

Det klassiska styrbandet av textilmaterial är tillverkat av bomull eller linne och övertygar med ett bra pris-prestandaförhållande. På grund av sina goda dämpande egenskaper lämpar det sig också som ett extra lager; andra typer av styrband kan helt enkelt lindas över det.

Fördelen med moderna syntetiska band är att de är uppbyggda i två lager. Skumskiktet ökar dämpningen, medan det yttre skiktet ger ett särskilt bra grepp.

Styrband av kork är särskilt dämpande och har en mycket behaglig känsla. Remmar av detta material blir smutsigare snabbare, men detta kompenseras av det relativt låga priset.

Styrtejp av läder är inte bara övertygande på grund av sitt speciella utseende. Andningsförmågan hos naturmaterialet är särskilt hög och förhindrar en "svettig" känsla. Hållbarheten är också högre på grund av det robusta materialet och styrbandet behöver bytas mindre ofta. Bandet kan gärna kombineras med en lädersadel i samma färg på ett särskilt elegant sätt.

Det krävs viss skicklighet, övning och precision för att spänna upp styrlindan. Särskilt första gången kan det vara skönt att be någon erfaren person om hjälp.

 

 

Källor (16.10.2020):

https://www.fahrradreparatur(punkt)net/lenkerband/

https://www.fahrradreparatur(punkt)net/lenkerband-wickeln-anleitung/

 

Våra produkter

Fausto C. Fausto C.
Handtagstejp Läderband med kork Lädertejp till cykelstyre Läderband med hål Cykeltillbehör brunt Läder
69,00 SEK 89,00 SEK
Bernard H. Bernard H.
Sadel Cykelsadel Lädersadel Cykeltillbehör Retro Brun Läder
639,00 SEK
Albertus G. Albertus G.
Styrlinda läderlinda grepptejp till cykelstyre att fästa själv cykeltillbehör vintage DIY i brunt läder
69,00 SEK 149,00 SEK
gusti-lader.se Reviews with ekomi.se